Застрахователен брокер Налбантов и син ЕООД - Новини - Ремонт на щети от градушка без боядисване
Новини

Новини

Ремонт на щети от градушка без боядисване

7/9/2014 5:06:00 PM


Търсите алтернативен метод за повреди от градушката? Методът се нарича PDR (Paintless Dent Repair), който е иновативна технология за отстраняване на вдлъбнатини по външните части
на превозни средства, причинени от градушка. С помощта на специално разработени инструменти се достига до засегнатите части по корпуса на автомобила и те се възстановяват в оригиналния им вид. В сравнение с обичайните методи за възстановяване на автомобили методът PDR се характеризира със следните предимства:
- спестява време, като престоят на автомобила в сервиз е 4-5 пъти по–кратък;
- запазва се остатъчната стойност на автомобила (пазарната цена), тъй като не се отстранява оригиналната боя.

Разбира се, в определени случаи при необратимо увреден детайл или при нарушена цялост на лаково покритие употреба влизат класическитe тенекеджийски, бояджийски или алтернативни методи за възстановяване. Но дори и в този случай полагането на боя върху детайл, ремонтиран по метода PDR, предполага минимално нанасяне на кит и допълнителни интервенции, което приравнява такъв тип ремонт на боядисване на чисто нов детайл, съответно качеството на репаратурата се запазва високо и дълготрайно.

Като икономическа логика и като технология, методът е най-добре приложим за автомобили произведени в последните пет години, тъй като цената на ремонта отнесена към стойността на автомобила оправдава такъв тип обработка. Технологично погледнато, с времето лаковото покритие на автомобила се амортизира и по-трудно се подлага на еластична деформация. Освен това методът е невъзможен в случай, че увредените детайли са претърпели увреждане и вече са били ремонтирани. Когато автомобилът е така пострадал, че този скъп метод за ремонт би довел
до „тотална щета“ ще се наложи също да се използват класическите или други алтернативни методи за ремонт.

На всички нови клиенти предлагаме 15% отстъпка за застраховка "Медицински разноски в чужбина" за пътувания, чиято начална дата е през м. Септември.
Отстъпката важи до края на м. Май
Вследствие обилните снеговалежи през м. Февруари много наши клиенти пострадаха
Важна информация за риска снеготопене
Само през Февруари получете 10% от застрахователната премия от Вашата Здравна Застраховка. За повече информация се обадете на тел 032 621 621.
Единственото по рода си каско в България с кешбек 100 лв при подновяване.
До края на месец Януари можете да сключите застраховка имущество с 20% отстъпка.
Отскоро Гаранционен Фонд започна да изпраща писмо уведомление до собствениците на МПС
с УКАЗ № 99 на Министерски Съвет беше приет Законът за изменение и допълнение на Закона за пътищата, приет от ХLI Народно събрание на 5 май 2011 г.
По случай деня на Застрахователя 01.10.2010 започнахме да предлагаме безплатни